Over PK Benelux

PK Benelux ontwikkelt en positioneert producten op de nationale en internationale gezondheidsmarkt. PK Benelux is vooral bekend van het oer-Nederlandse merk LUCOVITAAL® Krachtig & Goedkoop!, de beste gezondheidsproducten voor de scherpste prijs, gegarandeerd. Hierbij kunt u denken aan o.a. Vitamines, Supplementen, Sport- en functionele voeding, Anti-aging en relaxproducten. Eén op de vier huishoudens in Nederland gebruikt één of meerdere producten van Lucovitaal. Naast Lucovitaal heeft en maakt PK Benelux nog vele andere merken die stuk voor stuk terug te vinden zijn in zowel drogisterijen, apotheken en supermarkten, als online. De grote kracht van onze organisatie ligt in de kennis en ervaring van gespecialiseerde professionals. Zij houden zich continu bezig met productontwikkeling, product- en dossierregistratie, marketing, sales en distributie van een breed assortiment OTC medische hulpmiddelen voor A merken en private label.

 

PK Benelux is onderdeel van Peters Krizman. Deze organisatie richt zich uitsluitend op OTC medische hulpmiddelen. Dit zijn zelfzorgmiddelen die zonder recept te verkrijgen zijn in drogisterijen, apotheken, supermarkten, groothandels en op webshops, en geschikt zijn voor mass market. De exportactiviteiten worden ondersteund door de in Uden gevestigde sales afdeling. Van hieruit worden meer dan 30 landen, met focus op de EU en MENA, beleverd voor zowel eigen merken als private label.

Missie en Visie

De missie van PK luidt als volgt: “PK streeft ernaar om voedingssupplementen, medische hulpmiddelen en cosmetica op de markt te brengen, die voor iedereen verkrijgbaar zijn.”

Building strong business in wellness and health. PK heeft producten in alle prijssegmenten. Ons uitgangspunt is: producten hebben een voortreffelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Kernwaarden: Innovatief, flexibel, vooruitstrevend en betrokken.

Kwaliteit

PK Benelux erkent haar verantwoordelijkheid als aanbieder van kwaliteitsproducten en heeft daarom haar kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld. Deze is vastgelegd conform ISO 13485:2016 en de medische hulpmiddelen richtlijn 93/42/EEC, aangevuld door 2007/47/EEC, Annex V. Dit kwaliteitsmanagementsysteem garandeert dat de noodzakelijke kwaliteitscontroles zijn geïmplementeerd.

Historie

In 1985 werd PK Benelux opgericht. PK is met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Uden, een sterke en toonaangevende organisatie met continue groei in innovatieve en vooruitstrevende producten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

PK Benelux wil een goed resultaat bereiken, niet alleen economisch, maar ook in sociaal en ecologisch opzicht. Daarom hanteert PK Benelux Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als haar integrale visie op het ondernemerschap.

Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen nemen wij de verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op mens, mileu en bedrijfsvoering. We maken bewuste keuzes om een verantwoorde balans te bereiken tussen de ecologische kwaliteit van het leefmilieu, het welzijn van mensen binnen en buiten de onderneming en het economisch rendement. PK Benelux wil zich daarbij richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, milieu en maatschappij. Nu en in de toekomst.

Bekijk het plan van aanpak Maatschappelijk verantwoord ondernemen.